AKADEMIA SZTUKI HARCERSKIEJ  -  jest miejscem, czasem i "przestrzenią", w których zdobywamy wiedzę i doskonalimy umiejętności, by nasze harcowanie było pełniejsze.
 

A K T U A L N O Ś C I A K T U A L N O Ś C I

Powrót

S T A R T : miniGhAR - pierwszy kurs

W dniach 20 i 21 czerwca 2016 roku odbył się pierwszy kurs w ramach ASH.
Tym samym rozpoczęliśmy cykl warsztatów kulinarnych GhAR.

Zadaniem warsztatów jest kompleksowe przygotowanie osób zajmujących się na koloniach i obozach:
- planowaniem diety i menu,
- wyborem i dostawą produktów żywnościowych,
- planowaniem pracy i praca w kuchni,
- przygotowywaniem posiłków.

Warsztaty uwzględniają warunki i możliwości, którymi dysponują organizatorzy kolonii, obozów i biwaków.

W skrócie: warsztaty przeznaczone są dla kwatermistrzów, komendantów, drużynowych i potencjalnych kucharzy.

W ramy cyklu GhAR wchodzą:
- miniGhAR - warsztaty dla poczatkujących (2 razy po 4 godziny),
- wielkiGhAR - warsztaty podstawowe (4 razy po 8 godzin),
- superGhAR - warsztaty zaawansowane (indywidualny tryb).

............................................................................

Krótką relacją niech będą materiały i fotografie.

miniGhAR - przepisy (broszura)

miniGhAR - przepisy (pojedyncze strony)

Przykładowy dyplom

.............................................................................

Fotografie:


 


K O M U N I K A T Y K O M U N I K A T Y

Powrót

GhAR edycja 2019

Druhny i Druhowie!

W tym roku planujemy kolejną edycję kursów GhAR'2019, tzn: miniGhAR.4 oraz wielkiGhAR.1

- miniGhAR.4 – kurs dla poczatkujących, w wymiarze 2 x 4 godziny (dwie środy lub dwie soboty), liczba miejsc: 2 x 14 osób

- wielkiGhAR.1 – kurs podstawowy, w wymiarze 1 x 8 godzin, liczba miejsc: 14 osób.

Uwaga!
Zbieramy chętnych i prosimy o wypełnienie formularza ZGŁOSZENIE WSTĘPNE w terminie do 21 maja br. (wtorek).
Po zebraniu wstępnych zgłoszeń zostanie zaproponowany terminarz (czerwiec 2019).
Minimum musi być 10 osób na edycję.

Zadaniem warsztatów jest kompleksowe przygotowanie osób zajmujących się na koloniach i obozach:
- planowaniem diety i menu,
- wyborem i dostawą produktów żywnościowych,
- planowaniem pracy i praca w kuchni,
- przygotowywaniem posiłków.

Warsztaty uwzględniają warunki i możliwości, którymi dysponują organizatorzy kolonii, obozów i biwaków.

W skrócie: warsztaty przeznaczone są dla kwatermistrzów, komendantów, drużynowych i potencjalnych kucharzy.